Wystawa „Kronika Naszych Kadrów”

In 2 grudnia, 2014

Okręg Szczeciński Związku Polskich Artystów Fotografików serdecznie na wystawę „Kronika naszych kadrów”.
Wernisaż odbędzie się 5 grudnia o godz. 16.00 w Sali pod Piramidą w Książnicy Pomorskiej.

Celem wystawy „Kronika naszych kadrów” jest pokazanie jak przez lata zmieniały się zarówno tematyka, formy przekazu, zainteresowania fotografów, jak i techniki, które stosowali. Członkowie OS ZPAF zaprezentują własne prace w aspekcie historycznym.

Skoro historia fotografii ma dopiero 175 lat, to 37 lat działalności OS ZPAF jest już pokaźną częścią tego okresu.

Jak informuje organizator – każdy z fotografów otrzymał zadanie zaprezentowania zdjęć z poszczególnych dziesięcioleci swojego członkostwa w OS ZPAF.Podejście do tematu jest całkowicie indywidualną koncepcją autorską. W ten sposób będzie można więc prześledzić jak zmieniało się podejście poszczególnych autorów do fotografii, tzn. co było i jest obiektem ich zainteresowań, jak zmieniał się sposób patrzenia, i na ile współczesna technika cyfrowej fotografii miała wpływ na ich twórczość.

Wystawa będzie dostępna dla zwiedzających w Sali pod Piramidą do 31 grudnia 2014 r.