Warsztat „Wolontariat w pierwszych krokach”

In 23 października, 2014

Regionalne Centrum Wolontariatu serdecznie zaprasza Panie na warsztaty wstępne o wolontariacie. Jeśli zastanawiały się kiedyś Panie jak pożytecznie wykorzystać swoje pokłady energii może warto zastanowić się nad zostaniem wolontariuszką i dzięki temu uzyskać liczne korzyści niematerialne m.in.: satysfakcję, spełnienie swoich motywacji, zyskać nowych przyjaciół i znajomych, zdobywać wiedzę, doświadczenie i nowe umiejętności.

Panie zainteresowane tematyką wolontariatu zapraszamy 30 października, godz. 17:00 – 19:00 na warsztat: „Wolontariat w pierwszych krokach”.

Podczas spotkania dowiedzą się Panie: co oznacza być wolontariuszem? Jakie ma on prawa i obowiązki? Co tak naprawdę jest Pani motywacją by nim zostać?

Podczas spotkania poruszone zostaną zagadnienia związane z wolontariatem, z ubezpieczeniem jakie przysługuje wolontariuszowi, z jego obowiązkami i przywilejami. Pomoże zorientować się komu można pomagać, w jakich instytucjach i organizacjach można zostać wolontariuszem.

Zapraszamy wszystkie zainteresowane Panie!

Swoje uczestnictwo mogą Panie zgłosić klikając na link obok- formularz zgłoszeniowy

Kontakt:
Regionalne Centrum Wolontariatu przy Stowarzyszeniu POLITES