Pamięć Miasta zapisana w portretach mieszkańców

In 26 listopada, 2014

W ostatnią sobotę listopada (29.11) na godz. 14:00  zapraszamy na podwórko przy ul. Kopernika 11/12 na  wyjątkowa wystawę fotografii. Wyjątkową ze względu na miejsce oraz bohaterów przedstawionych na zdjęciach.

Mikroinicjatywa Pamięć Miasta podejmuje próbę zebrania ludzkich wspomnień w postaci zdjęć – portretów, bowiem bohaterami wystawy są najstarsi mieszkańcy szczecińskiej kamienicy przy ul. Kopernika 11/12.

Zdjęcia są twórczością doświadczonego fotografa Marcina Zaborowskiego, od wielu lat związanego ze Szczecinem, który współpracuje Magazynem National Geographic Polska i firmą Canon. Jest także  tegorocznym laureatem  III miejsca w Ogólnopolskim Konkursie Fotografii Prasowej „Grand Press Photo 2014”, w kategorii „Portret sesyjny”.

Mikroinicjatywa PAMIEĆ MIASTA powstała w ramach projektu „REkreacja. Profesjonalny Menedżer Społeczny”, finansowanego przez Program Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.