Młodość i starość, co nas łączy? – warsztaty komunikacji

In 14 października, 2014

15 października o godzinie 16:00, w sali multimedialnej w siedzibie Fundacji Sektor3  al. Wojska Polskiego 63  odbędzie się spotkanie warsztatowe „Młodość i starość, co nas łączy?”.

Spotkanie będzie okazją do przyjrzenia się własnym stereotypom, schematom, barierom w komunikacji. Podczas warsztatów będzie można spotkać się z twórczymi seniorami z grupy foto – video Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Szczecinie, twórcami filmu dokumentalnego „Woodstock w obiektywie seniora”, który wspólnie Państwo obejrzycie.

Prowadzona będzie dyskusja o tym co łączy, a nie dzieli, o radości życia, pasji ale i wzajemnych oczekiwaniach, powodach braku zrozumienia. Podjęta będzie próba odpowiedzi na pytanie: Dlaczego jesteśmy sobie potrzebni?

Organizatorami spotkania są Towarzystwo Wspierania Inicjatyw Kulturalno- Społecznych „TWIKS” oraz  Stowarzyszenie POLITES przy współpracy z Regionalnym Centrum Wolontariatu oraz Fundacją Sektor3.