Kurs technik pamięciowych dla Seniorek

In 20 października, 2016

Dla wielu Seniorów zakończenie aktywności zawodowej to czas odpoczynku, spokoju, oddania się ulubionym zajęciom. Jednak czy to czas by umysł również poszedł na emeryturę?

Fundacja Edukatio jest zdania, że zdecydowanie NIE, dlatego też serdecznie zaprasza Panie w wieku 60+ ze Szczecina do wzięcia udziału w bezpłatnych zajęciach z technik pamięci realizowanych w ramach projektu „Szczeciński Klub Senioratka oraz Seniorallia – Dni Seniora” współfinansowanego z Rządowego Programu na Recz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020 edycja 2016.

Zajęcia będą miały formę zarówno teoretyczną jak i praktyczną.  Będziemy trenować pamięć  bazując na wiedzy, którą już  Panie macie, kojarząc nowe fakty z tymi, które już znacie. Umysł Seniora to pełen doświadczeń i informacji magazyn. Regularne ćwiczenie pamięci pozytywnie wpływa na koncentrację, spostrzegawczość, słownictwo, sposób wypowiadania się i przekazywania wiedzy dlatego też należy go trenować!

Osoby zainteresowane zapraszamy do kontaktu: fundacja.edukatio@gmail.com

Zajęcia będą się odbywały przy al. Wojska Polskiego 63 na IV piętrze – w budynku jest winda.

Serdecznie zapraszamy!! Udział w kursie jest całkowicie bezpłatny!!!!